Logo van Stichting Carillons Maastricht Stichting Carillons Maastricht

Concert op donderdagavond 11 augustus 2016

Pandhof Sint Servaas Basiliek,
via ingang Keizer Karel plein.
20.20 uur kennismaking met Tom van Peer, beiaardier
20.30 – 21.30 uur uitvoering concert

Tom van Peer - Stadsbeiaardier van Lokeren, België

Tom Van Peer (°Herentals, 1975), woont in Mechelen (B) en is stadsbeiaardier van Lokeren en kerkbeiaardier van de O.L.V.-o/d-Dijlekerk in Mechelen.
Hij studeerde piano aan de Internationale Jazzstudio in Antwerpen en beiaard aan de Koninklijke beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen. In 1998 behaalde hij zijn laureaatsdiploma en in datzelfde jaar werd hij eerste laureaat van de Internationale ‘Koningin Fabiolawedstrijd’ voor beiaard. Hij behaalde tevens de prijs van SABAM voor de beste vertolking van een hedendaags Belgisch werk.

Hij was reeds jurylid bij verschillende belangrijke beiaardwedstrijden, o.a. Internationale Koningin Fabiolawedstrijd (edities 2003, 2008 en 2014) en wordt ook regelmatig uitgenodigd als gastdocent tijdens masterclasses (o.a. Mechelen, Dordrecht, Kiel). Hij is een fervent vertolker van jazz op beiaard en zijn improvisaties in diverse stijlen getuigen van zijn creativiteit met muziek.

Hij geeft pianoconcerten, beiaardconcerten in binnen- en buitenland, en organiseert muziekprojecten met opvallende combinaties zoals: beiaard/accordeon – piano/poëzie – beiaard/strijkorkest/koor. Vorig jaar was hij gastbeiaardier op het beiaardfestival van de Bok Tower Gardens in Florida (VS) Hij componeert ook voor beiaard en diverse andere instrumenten. Sinds 2012 is hij leraar aan de Mechelse beiaardschool voor het vak ‘improvisatie’.