Logo van Stichting Carillons Maastricht Stichting Carillons Maastricht

Heiligdomsvaart Beiaard Special

donderdag 31 mei 2018, 20.30 uur,
Pandhof, Sint Servaas Basiliek
toegang gratis, zitplaatsen aanwezig

Programma >>

Uitvoerenden:

Stadsbeiaardier Frank Steijns

studeerde viool, muziektheorie en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij behaalde er vier eerste prijzen en in 1994 cum laude zijn laureaatsdiploma. Zijn opleiding tot beiaardier volgde hij aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen, waar hij in 1991 summa cum laude het einddiploma behaalde. Hij is stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen en Weert. Tevens is hij eerste violist in het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu. Als beiaardier en violist gaf hij concertreizen in Europa, Amerika en Japan. Als lid van het Strauss Orkest ontving hij, samen met André Rieu, in 2008 de eremedaille in goud van de stad Maastricht.

en

Dominique Colémont,

Mezzo-sopraan

Geboren in Hasselt. Ze studeerde zang, liedinterpretatie en vocaal ensemble bij respectievelijk bij Romaine Swijsen-Vantilt, Lucienne Vandeyck, Danny Vanhoof en Jan Van Elsacker. Zij werd bij het grote publiek bekend als finaliste van het NCRV programma “Una Voce Particolare”.
Met pianist Willy Appermont vormt zij momenteel een vast duo. Daarnaast maakt zij deel uit van het ensemble Lyra Antique olv Jan Van Elsacker dat zich specifiek toelegt op Oude Muziek. Haar repertoire strekt zich uit van klassiek tot musical.

De Pandhof van de Sint Servaas Basiliek is de ideale luisterplaats voor dit bijzondere concert dat vanuit de beiaardtoren van deze basiliek zal klinken. Stadsbeiaardier Frank Steijns begeleidt de Belgische mezzosopraan Dominique Colémont in een programma met liederen van(af) hoog ni-veau. Met milde versterking voor de zangeres komen stem en beiaard goed tot hun recht.

De Stichting Carillons heeft het organisatiecomité Heiligdomsvaart 2011 dit concert aangeboden. Dit is mogelijk door de financiële bijdrage die wij daarvoor van onze Vrienden mochten ontvangen.